07 heinäkuuta, 2014

LENINILÄISTÄ TAKTIIKKAA SUOMESSA JA KRIMILLÄ

Suomessa olemme kauhistelleet ja paheksuneet aiheesta Venäjän suorittamaa Ukrainaan kuuluneen Krimin niemimaan itseensä liittämistä.  Krimin operaation onnistuttua, Itä-Ukrainassa ns. Venäjä-mieliset joukot ovat ottaneet haltuunsa useita kaupunkeja.
On kutakuinkin ilmiselvää, että nämä operaatiot ovat Venäjän kauko-ohjaamia ja hyväksymiä. Taktiikka ei ole itänaapurin nykyisen johdon keksimä. Kyse on Leniniläisestä vallankumoustaktiikasta. Järjestetään levottomuutta valmiiksi huonolla hallinnolla olevalla alueella ja lähetetään asejoukkoja paikalle. Asejoukot tulevat joko jonkun "kansaa edustavan" tahon kutsumana tai armeija on paikalle laillisen hallinnon luvalla. Lupa on saatu voimalla uhkaamalla.

один

Krimillä oli Venäläisiä joukkoja vanhastaan, lisää sotilaita lähetettiin Krimin venäläisperäisen väestönosan kutsumana. Kun alue oli käytännössä Venäjän miehittämä, järjestettiin kansanäänestys ja ihme kyllä, ylivoimainen enemmistö kannatti Venäjään liittymistä.
Samaa metodia käytetiin Baltian maihin vuonna 1939. Väkivallalla uhkaamalla saatiin Viroon, Latviaan ja Liettuaan syys-lokakuussa 1939 keskinäisen avunantosopimuksen nojalla puna-armeijan joukkoja. Neuvostoliitto perusti näihin maihin ilma- ja maavoimien tukikohtia. Tragikoomista tässä on se, että ko. sopimuksessa oli pykälä, jossa määrättiin, että sopimus ei millään tavoin loukkaa osapuolten suvereenisuutta, ei taloudellista ja yhteiskunnallista järjestelmää. Erilaisin tekosyin, sopimusrikkomuksiin liittyen, Neuvostoliitto marssitti lisää joukkoja Baltian maihin. Yhtäkkiä näiden maiden kansoille tulikin polttava tarve liittyä Neuvostoliittoon: järjestettiin kansanäänestykset, joissa lähes 100% kannatti Neuvostoliittoon liittymistä. Latviasta tuli neuvostotasavalta kesäkuussa 1940, Liettuasta heinäkuussa ja lopuksi Virosta elokuussa 1940.


два

Suomelle esitettiin neuvottelupyyntö 5. lokakuuta 1939. Haluttiin keskustella "konkreettisista poliittisista kysymyksistä". Suomi ei suostunut, varsinkaan Hankoniemelle perustettavaan, sotilastukikohtaan. Toisin kuin jotkut luulevat, marraskuussa 30. syttynyt (sytytetty) Talvisotana Suomessa tunnettu sota, ei johtunut ko. neuvottelujen kariutumisesta. Kyllä hyökkäykselle olisi haettu joku muu (teko) syy. Elokuussa 1939 Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan välillä solmitun Molotov-Ribbentrop- sopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan mukaan Neuvostoliitto sai vapaat kädet Suomessa ja Baltian maissa. Jo aiemmin Neuvostoliitossa oli ryhdytty valmistautumaan suunnitelmia "suomalaisen taantumuksen provokaatiota" varten. Päätettiin ottaa käyttöön Leninin kehittämä nukkehallitustaktiikka: perustetaan vallankumoushallitus, joka tekee liiton Neuvostoliiton kanssa ja Puna-Armeija rientää apuun. Nukkehallitus toimii miehityksen naamiona.

три


Kun Neuvostoliitto aloitti hyökkäyksen marraskuussa 1939 antoi Suomen Kommunistinen Puolue (SKP) julistuksen jossa todettiin mm. "Sosiaalidemokraattien petturijohtajien" liittoutuneen "sotahurttain ja lapualaislahtareitten kanssa" sekä "Punainen Armeija tietää tulevansa Suomeen ei valloittajana, vaan kansamme vapauttajana kapitalististen konnain sorrosta". Moskovan radio ilmoitti, että Suomen armeijassa oli puhjennut kapina ja Terijoella oli muodostettu kansanhallitus Otto Wille Kuusisen johdolla. Hallituksen tavoitteena oli "Tannerin hallituksen kaataminen sekä rauhan aikaansaaminen". Kyseinen kansanhallitus kutsui puna-armeijan avukseen. Kansanhallitus kutsui "koko Suomen kansaa ratkaisevaan taisteluun pyövelien ja sotaprovokaattoreiden hirmuvallan kukistamiseksi." Suomen kansanvaltaisen tasavallan" hallitus solmi pian (taisi olla valmiina) sopimuksen Neuvostoliiton kanssa avunannosta ja ystävyydestä. Sopimuksessa mm. Suomen Kansanvaltainen Tasavalta vuokrasi Hangon niemimaan ja muutenkin antamaan Puna-armeijalle vapaan pääsyn Tasavallan maaperälle. Vastineeksi Neuvostoliitto lupasi "Karjalan kansan jälleenyhdistämisen". Ei tarvitse suurta mielikuvitusta, että em. sopimuksen toteuduttua, "Suomen Kansanvaltainen Tasavalta" olisi pian hakenut Neuvostotasavallan asemaa.

четыре

Kuten tiedämme, suomalainen työväki ei vastannut Kansanhallituksen kutsuun "pyöveleiden ja sotaprovokaattorien hirmuvallan kukistamiseksi." Toisin kävi (kiittämättömätkö?) suomalaiset laittoivat pahasti vastaan ja piakkoin koko O.W. Kuusisen hallitus osoittautui turhaksi.

пять

Tästä on siis kyse Ukrainassakin: Leniniläisestä nukkehallitustaktiikasta. Perustetaan, niin kuin, Itä-Ukrainassa erilaisia "Kansantasavaltoja". Valitaan uusi hallitus joka kutsuu apua naapurista. Kyseessä on V.I.Leninin (Uljanov) kehittämä, Venäjän vallankumouksessa hyväksi koettu toimintamalli. Nyt vaikuttaa siltä, että kansainvälisen huomion ja painostuksen vuoksi nykyisen Venäjän hallituksen suunnitelma jää toteuttamatta Ukrainan osalta.

шесть

Olisiko Ukrainan "Otto Wille Kuusisen" rooli varattu maanpakoon lähteneelle, entiselle presidentille, Viktor Janukovytsille? Olihan Otto Wille Kuusinenkin paennut maastaan. Nähtäväksi jää onnistuvatko  valtaussuunnitelmat  pysyvästi Krimillä. Miksi tämä "nukkehallitussuunnitelma" onnistui Krimillä, Baltiassa 1939 ja Itä-Ukrainassa, mutta ei Suomessa?

семь

Yksinkertaisesti siitä syystä, että suomalaisille ei ollut tarjoilla idästä mitään parannusta elämään: Itä-Ukrainassa, Baltiassa ja Krimillä osalla kansasta ei ollut mitään menetettävää, joten Venäjän/Neuvostoliiton propaganda upposi otolliseen maastoon. Suomessa "Sosiaalidemokraattiset petturijohtajat", sosiaaliliberaalin porvariston kanssa olivat saaneet parannettua työväen oloja sen verran, että Neuvostoliiton ja sen käsikassaran Suomen Kommunistisen Puolueen julistukset joutuivat naurunalaiseksi. Myös tämä on, tärkeiden inhimillisten syiden lisäksi, syy pitää huolta kaikkien suomalaisten hyvinvoinnista.

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat edenneet välierävaiheeseen. Brasilia kohtaa Saksan ja Hollanti Argentiinan. Nyt ei uskalla veikata. Sen sijaan jokaiselta joukkueelta yksi vahvuus: Argentiina: Lionel Messi. Hollanti: Louis van Gaal. Brasilia: kotiyleisön huikea kannustus. Saksa: voittamisen perinne. Kisojen loppuottelu pelataan sunnuntaina 13 heinäkuuta, alkaen 22:00 Suomen aikaa.

Jaatinen Julistaa: "Köyhä mies, joka vaivaisia sortaa, on kuin sade, joka lyö lakoon eikä anna leipää. "Sananl. 28.3.

Ei kommentteja: