28 lokakuuta, 2009

Pohjola - tuleva jättiläinen

Historiantutkija Gunnar Wetterberg ehdottaa pohjoismaisen liittovaltion perustamista. Tutkijan mukaan liittovaltio olisi taloudellinen ja poliittinen suurvalta. Tämän 25 miljoonaisen mahdin lipuksi tulisi 1389 perustetun Kalmarin Unionin tunnus, jolla on punainen risti keltaisella pohjalla.
Wetterberg esittää, vielä nimeämättömän, mahtivaltion hallitsijaksi Tanskan kuningatar Margareettaa. Asiaa perustellaan historiallisilla syillä, edellämainitun Kalmarin Unionin ensimmäinen pää on kuulemma ollut Tanskan Margareetta I. Outo perustelu, eikö pikemminkin kuningattaren tai kuninkaan pitäisi tulla maasta, josta kruunupäitä ei ole aikaisemmin tullut.
Ajatellaanpa vaikka: Paavo Yrmy I, Martti Sovittelija sekä Tarja I Punapää tai Matti Huonomuisti. Siinäpä vaihtoehtoja valtiojohtoon.
Mutta, nykyisen Pohjoismaitten pääministerit tyrmäävät liittovaltion epärealistisena. Tylsimykset!

Entäpä mikä kultuurin suurvalta tämä, Pohjola, olisi: Maan itäosat tunnettaisiin Hard Rockin voima-alueena, keskimaa huippumyyvästä popistaan. Oikeaa kirkonpolttoheavya tulisi länsirannikolta sekä maan eteläosat tunnettaisiin jättimäisistä rock-festivaaleistaan.
Maastamme tulisi satusetä H.C. Anderssen, maalaustaiteessa Edward Munch. Liittovaltion tunnetuin klassisen musiikin säveltäjä olisi Jean Sibelius. Tämän lisäksi saisimme ylpeillä, eräällä maailman arvostetuimmalla elokuvalohjaajalla, Ingmar Bergmannilla.

Jalkapallossa Pohjola, suomeksi, maan muissa osissa, Norden, kahmisi arvokisaosanottoja sekä mitalleja.
Ajatellaanpa sellaista joukkueetta jonka kärkeen sekä hyökkäykseen voitaisiin asettaa Zlatan Ibrahimovic, Jonatan Johansson ja Niclas Bentner. Keskikentälle Roman Eremenko, Morten Ganst Pedersen, Daniel Jensen tai Fredrik Ljungberg. Puolustukseen voisi harkita luutimaan Sami Hyypiää, Olof Mellbergiä, Daniel Aggeria tai Brede Hangelandia. Maalivahdin paikalle ykkösvalinta olisi Jussi Jääskeläinen, muita mahdollisia olisivat Anderas Isakson tai vaikkapa Thomas Sörenssen.
Lipun värin mukaan punakeltaisiksi nimetty jengi suorastaan jyräisi vastustajansa.
Tämän joukkueen edessä vapisisivat Saksat ja Brasiliat, heikommista yrittäjistä, Englannista tai Argentiinasta nyt puhumattakaan.
Tulisi sanonta: "Ensin pelataan pari-kolme viikkoa turnausta, sitten Pohjola, Punakeltaiset, ottaa kultaa."

Jaatinen Julistaa: Kohon lailla pintaan nousevat puheet yleisen eläkeiän nostamisesta nykyisestä 63:sta. Viimeksi eläkeikäksi esitettiin 67 vuotta. On ihan totta, että ihmisten työuria on hyvä pidentää.
Mutta yleinen eläkeikä ei vaikuta kansan eläköitymiseen. Vaikka yleinen eläkeikä olisi 100 vuotta, mutta kansalainen tuntee itsensä vanhaksi ja väsyneeksi alle kuusikymppisenä, niin hän jää eläkkeelle.
Vastausta on haettava siihen kysymykseen, mitä vikaa työelämässä on, kun ihmiset sairastuvat työssä?

Ei kommentteja: