Republikaanitkin saivat huudatetuksi ehdokkaansa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Jo 72-vuotias John McCain sai rinnalleen 44 -vuotiaan Sarah Palinin. Eikä siinä vielä kaikki: Sen lisäksi, että Sarah antaa nuorekaan lisän Johnin kampanjaan, hän on myös äärikonservatiivi. Palin vastustaa aborttia ja nuorille annettavaa seksuaalivalistusta. Täytyy kehoittaa pidättäytymään.
Ensimmäisen, abortin, osalta Palinin perheessä eletään kuin opetetaan, toisen ei. Palinin 17-vuotias tytär synnyttää vauvan ja menee naimisiin. Lapsi on siis pantu alulle ennen avioliittoa. No, tyttö ei tee aborttia. Pidättytyminen ei ole onnistunut. Ainakin kerran on seksihommia harrastettu. Pidättytymisen opettaminen, varsinkin esiteineille, voi olla ihan ookoo. Voisi kuitenkin olla viisasta, opettaa myös ehkäisyä, jos kuitenkin...
Palinin valinnalla republikaanit saivat liikkeelle sekä rahoittajat, että uskonnollisen äärioikeiston. McCainin kampanja perustuu kahdella a:lla pelotteluun: Al Quedalla ja Abortilla. Voi Jeesus.
Jazz -musiikin kuuntelijalla
on korkea itsetunto, lisäksi hän on luova, sosiaalinen ja rauhallinen. Näin on mikäli uskomme Edinburgilaisen Heriot-Watt -yliopiston tekemää tutkimusta ihmisen persoonan ja musiikkimaun yhteyksistä. Tutkimus on tehty verkkokyselylomakkeella ja siihen on vastannut 36 000 ihmista. Saatuja tietoja voidaan, ihan oikeasti, käyttää musiikin markkinoinnissa.
Pari esimerkkiä vielä: Klassisen musiikin kuuntelijat ovat: Korkea itsetuntoisia,luovia, ujoja ja rauhallisia. Rockin/Heavy metallin kuuntelijat ovat: Matala itsetuntoisia, ei kovinkaan ahkeria, luovia, sisäänpäinkääntyneitä, rauhallisia. No uskoo tällaiseen tutkimukseen kuka haluaa. Herää heti pari kysymystä. Miten tutkimuksen musiikkiluokitukset on tehty, eihän niitä voi aukottomasti todeta. Kuten edeltä käy ilmi rock ja heavy on laitettu samaan nippuun. Onko tosiaan näin, että Chuck Berry ja Metallica ovat samaa genreä? Löytyykö ihan tosielämästä yhtään sellaista ihmistä ,joka kuuntelisi vain yhden lajin musiikkia? Ettei vaan countryn kuuntelija kuuntelisi vahingossa rock and rollia? No sehän on jo oma lajinsa. Countryrockia.
Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu on tehnyt aloitteen siitä, että pituusjärjestykseen laittaminen lopetetaan Helsingin kouluissa. Tämä on kyllä samanlainen pohjanoteeraus, kuin bikiinikysymyksen tekeminen.
Miksi sitten, kai täysjärkiset, valtuutetut tekevät tällaisia, kuntalaisen kannalta yhdentekeviä, keskustelun avauksia? Näillä saa sitä hunajaista: Julkisuutta.
Tässä vastuu on myös valtakunnan päälehdellä. Miksi siellä uutisoidaan tällaisista? Miksi julkisuuttaa saa olemalla mölisevä turpa,? Edellämainitun kaltaisia aloitteita tehdään nimen omaan siksi, että siten saa nimensä lehteen. Nimi jää äänestäjän mieleen, asia ei. Turha on ihmetellä sitä, että äänestysprosentti laskee, kun keskustelunavaukset ovat tätä luokkaa. Äitien bikiinit tai koululaisten pituusjärjestys ei innosta palveluja kaipaavaa kuntalaista. Kunnallispoliitikot: Kantakaa itsellenne hankkimaa vastuuta. Tiedoitusvälineet: Pysykää asiassa.
Karjalaisen Jukka jatkaa ameriikan raitilla. Soittokaverina on tällä kertaa huippuhaitaristi Veli-Matti Järvenpää. Uudella levyllä, nimeltään Paratiisin pojat, Karjalainen ja Järvenpää soittavat ihan kahteen pekkaan. Teoksessa on kolmetoista kappaletta, joista valtaosa on alkuperäistä amerikansuomalaista kamaa ja pari omaa mukaelmaa. Edellisellä levyllä läpimurron tehnyt Lännen-Jukka on mahdollisesti myös päässyt mikrofonin ääreen.
Vuonna 2006, ilmestynyt, Karjalaisen edellinen levy, Lännen Jukka oli arvostelu ja myyntimenestys. Mikäli 29.10. ilmestyvä äänite on yhtä laadukasta suomalais-amerikkalaista juurimusiikkia, se on ehdoton hankinta.
Ensimmäinen valioliiga -managerin tehtävästä eroaminen on tällä kaudella tapahtunut: Newcastle United Fc:n valmentaja Kevin Keegan erosi managerin hommista kolmen pelatun ottelun jälkeen. Magpies, Harakat, niinkun joukkueen lempinimi kuuluu, olivat kolmessa ottelussa keränneet neljä pistettä. Eihän tuo nyt mikään katastrofi ole, syyt eroon lienevät muualla. Jo 1990 -luvulla Newcaslen managerina viisi vuotta toimineella Keeganilla on takanaan manageritoimintaa onnistuneenpi pelaajaura.
Joseph Kevin Keegan, lempinimieltään Mighty Mouse, mahtihiiri, edusti huippuaikoinaan Fc Liverpoolia, Hamburger Sport Vereinia ja tietysti Englannin maajoukkuetta. Liverpoolin riveissä Keegan voitti Englannin mestaruuden kolmesti: 1973, 1976 ja 1977. Liverpoolissa Kevin juhli myös kerran FA-cupin voittoa, vuonna 1974. Euroopan cupin voitto heltisi "Poolissa" kerran 1977, UEFA Cupin voitto kahdesti: 1973 ja 1976.
Menestys jatkui saksalaisen HSV:n riveissä. Bundesliigan voittoa juhlitiin legendaarisessa satamakaupungissa 1979. Samaisena vuonna Kevin Keegan nimettiin euroopan parhaaksi jalkapalloilijaksi jo toista kertaa. Kunnia osui Keeganin osalla kahdesti peräkkäin, hän oli maanosan paras myös vuonna 1978. Varreltaan 173 senttisen "Mahtihiiren" pelatessa Englannin maajoukkueessa menestys jäi vähäiseksi. Parhaaksi tulokseksi jäi se, että vuoden 1982 MM-kisossa joukkueen taival päättyi toiselle kierrokselle. No, maajoukkueen kapteenin nauhaa tämä huippupeluri kantoi 1976-1982.
Lopullisesti pelaajaura loppui Kevin Keeganilla vuonna 1985, hänen pelattuaan kaksi ottelua australilaiselle Blacktown City Deamoisille. Viimeisen Englannin pääsarjan ottelunsa Keegan pelasi muutama vuosi aikaisemmin, Southamtonissa, vuonna 1982. Vuoden kruunasi Kevinin valita Englannin vuoden jalkapalloilijaksi.
Yhteensä uransa aikana Kevin Keegan upotti pallon vastustajan verkkoon 277 kertaa, näistä 245 englantilaisen joukkueen paidassa.
Valmentajauralla Keeganin menestys ei ole ollut toistaiseksi lähelläkään pelaajauraa. Muun muassa Newcastlen, Englannin maajoukkueen ja Fulhamin menestys Kevinin johdolla on jäänyt parhaimmillaankin keskinkertaiseksi.
Kevin Keegan on kaiken kukkuraksi nimetty Brittilaisen Imperiumin Ritarikunnan upseeriksi, Officer of the british empire, OBE, vuonna 1982. Suomalaisista samaan ritarikuntaan kuuluvat muuten Carl Gustav Emil Mannerheim ja Harri Hermanni Holkeri. Tuskin kuitenkaan jalkapalloilullisista ansioista, kuten Keegan.
Valmentajaksi Kevin Keegan on ihan sopivan ikäinen, 57 -vuotta. Vapaana olisi korkean profiilin manageri.
Jaatinen Julistaa: MTK on pettynyt, kun verottomasta tulosta ei saakaan tehdä tulonhankintavähennystä. Toisin sanoen: Valtio ei suostu maksamaan metsänmyyjälle siitä, että hän hankkii tuloa, josta hän ei maksa veroa. Eikö se tarkoita sitä, että palkansaajat maksaisivat siitä, että joku hankii itselleen tuloa myymällä metsää, Mitä häh!?
2 kommenttia:
Tämä Palinin valinta oli kovin mielenkiintoinen, vaikka varmasti pohjimmiltaan onkin puhtaasti taktinen. Vähän hymyilyttää ajatus siitä, että McCainille tapahtuisi jotain ja Sarah joutuisi ottamaan ohjat. Siinä Washingtonin eliitillä pyörisi tupeet päälaella ja sukat jaloissa, kun Alaskalaisen öljynporaajan eukko latoisi aakkosia pöytään. Palinin puhetta katsoin netistä ja kovin vakuuttavaa oli esiintyminen. Energiaa ja ääntä piisasi, johtaja-ainesta.
Se on kyllä selvää, että ns. myötätuntoisiin konservatiiveihin lukeutuva McCain tarvitsi rinnalleen kovan linjan ehdokkaan. Näin saadaan äänet siltä joukolta, joka Republikaaneja arvopohjaltansa tapaa äänestää. Veikkaisin että loppukampanjan ajan otetaan Palinin puheita pikkasen sordinolle ja näytetään kuinka McCain osaa tämän myötätuntopuolenkin. Näin saadaan liikkeelle se porukka, joka empii kahden välillä.
Obaman kampanja saakin nyt miettiä mikä olisi paras tapa nollata Palinin tuoma noste. Jotain pitää tietenkin tehdä ettei käy kuten Adlai Stevensonille Eisenhoweria vastaan 1952. Tuolloin hillitty ja älykkömäinen, loistavat puhujan ja esiintyjän lahjat omaavat Stevenson hävisi 442-89 valitsijamiehissä. Rökäletappio siis. Ne keinot ja se tapa, jonka Obaman kampanja nyt valitsee aloitteen voittamiseksi alkaa olla jo vaalin tuloksen kannalta ratkaiseva. Aikaa on vain kaksi kuukautta, tilaa virheille ei juurikaan ole. Kyllä tässä piisaa politiikan harrastajalle jännityksen täyteisiä viikoja. Ja kunnallisvaalitkin tulossa!
Mikko Riikonen
Ike Eisenhower oli suuri sotasankari. Nyt menee tiukemmalle. Se kuuluu oikeastaan vaalin luonteeseen, kun kahdesta valitaan homma menee usein lähelle fifty- fifty.
Olettaisin, että sisältöpuolella Obaman leiri korostaa maan taloutta ja edelleen syyttää republikaaneja Irakin sählingistä. Mielikuvapuolella pidetään esillä John McCainin ikää ja Sarah Palinin kokemattomuutta. Toisin sanoen, jos John ratsastaa autuaammille metsästysmaille tulee kokemattomasta, avovaimosi kaimasta muuten, President of United States.
Kyllä vaaleja riittää jännitettävänä. Kanadassakin järjestetään ennenaikaiset vaalit jo 14. lokakuuta. :-)
Lähetä kommentti