Vappuun kuuluu ilo ja miksei vitsailukin. Tällä nyt en tarkoita tekniikan ylioppilaitten ns. huumoria, vaan oikeaa ilahduttamista.
Poliitikkojen vappupuheet ovat kuitenkin vakavaa asiaa. Joka vappu tuntuu kuitenkin puheisiin livahtaa tahatonta(ko) huumoria.
Keskustassa ei kuitenkaan vitsailla. Matti Vanhanen toivoo keskustalaista naispresidenttiä. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen esittää Anneli Jäätteemäkeä Tasavallan Presidentiksi. Lämpöä ja tahtoa kuulemma löytyy maan äidiksi. Kovin moni ei Annelissa ole lämpöä huomannut. Tahtoa kyllä. Jopa niin paljon, että piti oikein vehkeillä presidentin kansian virkamiehen kanssa vaalivoiton saadakseen. Tästä asiasta valehtelu, johti sitten Anneli Jäätteenmäen eroon pääministerin tehtävistä.
Edellisenä Maalaisliittolaistaustaisena presidenttinä toimi Urho Kekkonen vuodet 1956-1981.
Kekkoselta kävi, ei rock and roll, vaan, erittäinkin sujuvasti vehkeily ja valehtelu. Vehkeily sujui peräti ulkovallan, Neuvostoliiton, kanssa.
Ehkä onkin niin, että entisessä Maalaisliitto/Keskustassa valehtelun ja vehkeilyn katsotaan kuuluvan Tasavallan Presidentin toimenkuvaan.
Punk on kuollut, eläköön Hardcore! -niminen kirja kertoo kuvin ja tekstein Hardcore -punkin historiaa. Juha Inkisen ja Katariina Etholénin kirjassa esitellään 1980-luvun alussa esiin tullutta musiikillista ja muutakin marginaali-ilmiötä, Hardcorea. Teoksen ennakkoesittelyissa olemme saaneet nähdä ainakin hurjia ja näyttäviä kuvia.
Sen sijaan väite siitä, että kyseessä oleva ilmiö olisi edesauttanut suomalaista musiikkivientiä on kyllä aikamoista liioittelua. Kyllähän maastamme tulleet alan orkesterit, esimerkiksi Rattus, tekivät keikkaa ulkomaita myöten. Mutta kyllähän se oli äärinmäisen marginaalista.
Asenne näillä tyypeillä oli aivan rautaa. Musiikki täyttä potaskaa. Ei sillä avatttu yhtään ovea nykyisille ulkomaanesiintyjille.
Wolverhamponilainen Wolves varmisti jo jokin aika sitten nousunsa Englannin Mestaruussarjasta Valioliigaan. Ensimmäistä kertaa ei Wolves suinkaan tule olemaan saarivaltakunnan ylimmällä oksalla.
Virallisesti vuonna 1877 perustetun joukkueen nimi on Wolverhamton Wanderers Football Club. Jengin logossa on kuitenkin tyylitelty suden pää, josta lempinimi Wolves. Sillä nimellä Wanderers yleisesti tunnetaankin. Aika monilla varmaan on käsitys, että "Wolverhampton Wolves" on virallinen nimi.
Wanderers on todellakin pelannut ylimmällä sarjatasolla. Menestyst löytyy: Joukkue on voittanut kolme liigamestaruutta, 1954, 1958 ja 1959. Neljästi on FA-cupin voittokannua nosteltu, tuossa Keski-Englannin, noin 240 000 asukkaan, kaupungissa. Viimeisin cupvoitto on tosin vuodellta 1960.
Näitten huippuvuosien jälkeen iski jengiin menestyskrapula, joka johti liigasta putoamisen vuonna 1965.
Seuraavan vuosikymmenen alussa Wolves koki vielä menestystä. Noustiin ylimmälle sarjatasolle ja voitettiin peräti liigacup vuosina 1974 ja 1980. Tästä alkoikin nopea pudotus sekä pelillisesti, että taloudellisesti. Seurasi putoaminen neljänteen divisioonaan ja hakeutuminen konkurssiin.
Tämä johti, tietysti, joukkueen omistuspohjan muutoksiin sekä myöskin vähittäiseen nousuun ylemmäs sarjatasoissa. Tilanne vakiintui 1990, kun miljonääri Sir Jack Hayvard osti seuran.
Seurasi useita läheltä piti, nousuja, Valioliigaan, kunnes kaudella 2002 - 2003 paikka auringossa heltisi. Visitti jäi kuitenkin vuoden mittaiseksi. Valioliiga oli kuitenkin liian kova.
Vuonna 2007 Hayvard möi Wanderesin kymmenellä miljoonalla punnalla liikemies Steve Morganille. Koko tamän ajan Wolves on ollut Englannin Mestaruussarjan kärkikastia. Nyt nousu sitten toteutui.
Ensi vuonna on mahdollisuus seurata perinteikkään Wolverhampton Wanderers Fc:n otteita Valioliigassa. Syksyllä selviää onko Morganilla ollut malttia ja järkeä kasvattaa joukkuetta oikein.
Jaatinen Julistaa: Yleensä kun perustetaan museo, halutaan esitellä tai peräti ylpeillä jollakin asialla. Halutaan paljon, jopa taikka erityisesti ulkomaalaista yleisöä.
Ei kuitenkaan Kiinassa. Nanjigissa on avattu vakoilumuseo, johon ulkomaalaisilta on pääsy kielletty. Kieltoa perustellaan sillä, että ulkomaalaisille ei haluta paljastaa arkaluontoista tietoa. Kiina on totalitäärinen valtio. Totalitäärisissä valtioissa on näkojään ihan oma logiikkansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti