24 marraskuuta, 2013

ASIAHAN EI MINULLE KUULU, MUTTA KYSYN...



Keskusta asetti ehdokkaita Euroopan parlamentin vaaleihin. Yksi ehdokkaista on Paavo Väyrynen. Euroopan nykytilanteesta, Väyrynen loihe lausumaan: "Mikään ei ole yllättänyt minua. Olen tiennyt ja ennustanut kaiken." Jassoo, jos Paavo on näin hyvä ennustamaan, niin miksi hän ei osannut ennustaa Neuvostoliiton satelliitteineen sortumista vaan väitti väitöskirjassaan 1988 Neuvostoliittoa ikuiseksi?

Iran on päässyt sopuun uraanin rikastamisesta Genevessä olivat mukana Yhdysvaltain, Kiinan, Venäjän, Britannian, Saksan ja Ranskan ulkoministerien kanssa. Sopimuksen mukaan Iran saa rikastaa uraania korkeintaan viiden prosentin vahvuuteen. Israelin haukkahallitus, pääministeri Benjamin Netanjahun suulla on tuominnut sopimuksen "Historialliseksi virheeksi". Millä Israel sitten kykenee perustelemaan omat väitetyt ydinasehankkeensa ja pitääkö Netanjahu riitaa parempana kuin sopua?

Eurooppalainen äärioikeisto kokoaa voimiaan Euroopan Parlamentin vaaleja varten. Aluksi yhteistyöhön ovat päätyneet, muista nimistä huolimatta, kansallissosialistipuolueet Ranskasta ja Hollannista. Muillekin vieraan- ja tulevaisuudenpelkoisille puolueille povataan menestystä kevään vaaleissa. Nationalistipuolueet väittävät esittävänsä vaihtoehdon nykyiselle eurooppalaiselle sopimusjärjestelylle. Nostatettu kansalliskiihko ja sen lopputuloksena maanosan murskaava sota?

Vasemmistoliitto päätti puoluevaltuustonsa ja eduskuntaryhmänsä yhteiskokouksessa jatkaa hallituspuolueena äänin 43-24. Eroa kannattaneet käyttivät perustelunaan sitä, että kuuden puolueen hallitus ei ole tehnyt asioita riittävästi Vasemmistoliiton tahdon mukaan. Vasemmistoliiton kannatus oli viime eduskuntavaaleissa 8,13%. Mitenköhän tuon kannatuksen voimin pystyttäisiin käyttämään määräävää valtaa enemmistöhallituksessa? Etujoukkoteorian, proletaarin diktatuurin ja vallankumouksen pysyvyyden avullako?

Presidentti Mauno Henrik Koivisto täyttää maanantaina 90 vuotta. Koivisto toimi tasavallan presidenttinä 1982-1994.  Kaksitoistavuotiskausi ajoittui ylipitkän Urho Kekkosen ajan jälkeen, päättyen Suomen muuttumiseen kohti normaali parlamentarismia ja hakeutumiseen Euroopan Unionin jäseneksi. Onko liioittelua väittää, että Koiviston johdolla maamme otti askeleet kohti demokratiaa Kekkoslovakiasta?

Jalkapallon MM-karsinnat päätyivät pohjoismaiseen pettymykseen. Islannilla tuskin monikaan uskoi olevan mahdollisuuksia kisoihin, mutta Ruotsiin ja erityisesti Zlatan Ibrahimoviciin luotettiin.
Näin ollen yksikään pohjoismaa ei pelaa Brasilian mm-kisoissa. Saman kohtalon pohjoismaat ovat kokeneet viimeksi 31vuotta sitten, Espanjan kisoissa 1982.
Putoamisen varmistuttua Zlatan Ibrahimovic oli sitä mieltä, että kisoja ei kannata seurata ollenkaan, koska hän ei ole niissä pelaamassa. Ehkä nyt kuitenkin, vaikka ihan sivumennen.
On toki myönnettävä, että Ibrahimocikin poissaollessa kisosta puuttuu eräs ehdottomista väriläiskistä ja huippupelaaja.
Jaatinen Julistaa: "Me olemme kuulleet sinun puhuvan perin outoja asioita. Mistä oikein on kysymys? Sen me haluaisimme tietää."( Apostolien teot 17:20)

Ei kommentteja: