25 kesäkuuta, 2012

KANSANEDUSTAJAT EIVÄT OLE TÖISSÄ!!!

Juhannusta edeltävällä viikolla uutisoitiin muun muassa YLE:n pääuutislähetyksessä, että kansanedustajat jäävät lomalle. Eivät muuteen jääneet. Kansanedustaja toimii luottamustehtävässä,  eihän luottamustehtävästä jäädä lomalle.
Oikeasti eduskunta jäi istuntotauolle. Siitä johtuen koska kyseessä on aina ,tavallisessa maailman menossa, luottamustehtävä, johon edustaja valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan, ei hommasta makseta palkkaa, vaan veronalaista palkkiota.
Tämän lisäksi edustajat saavat toki verottomia kulukorvauksia. Tästä esimerkkinä käyköön vaikkapa korvaukset, joita parlamentaarikot laskuttavat pääkaupunkiseudulla suoritetuista taksimatkoista. Nämä verottomat taksikorvaukset pelastavat monilla uutisköyhinä päivinä keltaisen lehdistön myynnin.
Palatkaamme tuohon YLE:n uutisoimaan "lomalle" jääntiin: kyllä kansallisen viestintäyhtiön toimittajan pitää tietää, että kansanedustajuus on luottamustehtävä, josta ei pidetä lomia vaan jäädään istuntotauolle. Tämäkin lomista puhuminen antaa kansalaislle kuvan varsinaisista kermaperseistä, jolle maksetaan kohtuuttoman korkeaa "palkkaa" ja kulukorvauksia (käytäntöjä kulukorvauksista tulisi muuten yksinkertaistaa) sekä sen lisäksi ne pitävät kuukausitolkulla lomaa.
Vaikka joukkotiedoitusvälinetten maailma on viihteellistynyt kaupallisen median räjähdysmäisen kasvun myötä, niin YLE:llä on edelleen tehtävä jakaa oikeaa tietoa. Yleisradion hommiin ei kuulu väärän ja kansanvallan halventavaa asennetta kasvattavien luulojen levittäminen.
Yksinkertaiset perusasiat suomalaisesta politiikasta täytyy olla YLE:n poliittisten toimittajien tiedossa. Jos ei ole, niin äkkiä kirjastoon. Suomessa ei kaivata enään yhtään ennakkoluuloa lisäävää "informatiota" demokrattista systeemiä kohtaan.
Päinvastoin, meidän suomalaisten on syytä olla ylpeitä ja vaalia kansanvaltaamme. Suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä on puutteensa ja sitä tulee kehittää jatkuvasti. Poliitikkoihin kohdistuva pölhöpopulismi ja sitä tukevan väärän tiedon tuputtaminen edistää harvainvallan asiaa.
Muistakaamme se, että ylivoimainen enemmistö maamme "poliitikoista" toimii kunnallisissa ja seudullisissa luottamustehtäväissä ihan omalla ajallaan, harrastuspohjalta.
Nämä henkilöt eivät ansaitse halveksuntaa, päinvastoin, arvostusta.

Ei voita Englanti jalkapallon arvokisoissa rangastuspotkukilpailua. Ei sitten millään. Toki Italia loi sen verran enemmän maalintekopaikkoja, että sen voidaan katsoa ansainneen voittonsa.
Saapasmaa oli näistä passiivipallojoukueista sen verran parempi. Sitä paitsi kolmen leijonan joukkueelta, Englannilta ei tämän kummenpaa odotettu. Saa nähdä saako bussipuolustuspeliä suosiva Roy Hogdson jatkaa päävalmentajana.
Jos siitä nyt jonkinlaiseksi lohdutukseksi on Englannin kannattajille, niin tässähän pelattiin siitä joukkueesta, joka häviää välierissä Saksalle. Tämä on kylmä toisiasia.
Saksan joukkue on mennyt kokoajan eteenpäin. Jengi on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja paras osaaminen on vielä näyttämättä.
On äärimmäisen vaikea nähdä millä keinoin saapasmaan joukkue pystyisi nujertamaan Saksan. Ehkä joku pitkä syöttö Mario Ballotellille (alup. Barwuah) ja sen jälkeen tolkutonta Catanaccio-puolustusta.
Tätä puolustustapaa ei ole vielä näissä geimiessä puhtaaksiviljeltynä nähtykään. Esim. tuo Englannin "bussipuolustus" ei ole varsinaista Catanacciota, koska englesmannit eivät käytä liberoa.
Mutta kyllä oikeasti Italian työ näyttää mahdottomalta, koska vaikuttaa siltä, että teutoonien taidot ja kärsivällisyys riittää vaikka minkälaisen betoniseinän murtamiseen. Saksa loppuotteluun.
Sen sijaan Portugalin ja Espanjan välinen välieräkamppailu on tasaisempi. Portugali ei ole missään nimessä suuria tunteita herättävän Cristiano Ronaldon varassa. Lusitaanien voima perustuu vahvaan sitoutumiseen ja sitä kautta tulevaan joukkuepeliin.
Jos nyt joku pelaaja on lusitaaneista Ronaldon lisäksi mainittava, niin olkoon hän vaarallisia laitanousuja tekevä Nani. Voi vielä olla, että hieman pidempi lepoaika on Portugalin lievä etu.
Puolivälieräottelussa Ranskaa vastaan Espanja oli hieman päässyt eroon pahimmasta keskikentän neppailusta. Kyllä tätä "Nespanjaa" riitti kuitenkin ihan liiaksi. On syytä lisäksi muistaa, että pelaajamateriaaliinsa nähden ponnettomasti esiintynyt Ranska ei ollut mikään mittari, kukkopaidan joukkue ei kyennyt haastamaan Espanjaa pallonhallinnassa.
Jos nimittäin Nespanjan neppailun saa kuriin ja prässäämällä sekaisin, niin joukkue on suurissa vaikeuksissa. Pystyisikö Portugali tähän?
Ottelun saattaa kuitenkin ratkaista valmentajien osaaminen. Espanjan valmentaja Vicente del Bosque on huomattavasti kokeneenpi kuin portugalilaisnen virkaveljensä Paulo Bento. Monissa liemissä keitetty Bosque (61 v) on osoittanut moneen kertaan taktisen osaamisensa tiukoissa paikoissa Paulo Bentoon (juuri 43 v. täyttänyt) verrattuna.
Ei Portugali mahdottoman tehtävän edessä ole, mutta Espanja on hienoinen suosikki loppuotteluun.
Ensimmäinen välierä Portugali - Espanja keskiviikkona 27.6. TV 1. Lähetys alkaa klo. 21:25.

Jaatinen Julistaa: "Fortes fortuna adiuvat. Rohkeita onni auttaa."

Ei kommentteja: