Eduskunnan puhemies, Sauli Niinistö, käväisi luistelemassa taitoluistelun EM-kisojen avajaisissa. Seuraavaksi hän pelaa jääkiekkomaajoukkueen ykkösketjussa. Siten Sale kirjoittaa oopperan libreton...
Sauli Lukasenko vai Kim il Niinistö?
Jokainen läntisen ja pohjoisen pallonpuoliskon täysi-ikäinen asukki tietää, että Yhdysvaltain uusi presidentti, Barack Obama, vannoi eilen virkavalansa. Lähes kaikki myös toivovat, että Obaman kaudella Amerikan Yhdysvaltojen ulkopolitiikka muuttuu enemmän yhteistyöpainotteiseksi.
Yhteen asiaan erityisesti kiinnittyy huomio Barack Obaman virkaanastujaispuheessa:
"Tietäkää, että Amerikka on jokaisen kansakunnan ja jokaisen miehen, naisen ja lapsen ystävä, joka tavoittelee rauhan ja ihmisarvon tulevaisuutta, ja että me olemme taas valmiit johtamaan."
Ei voi muuta todeta, kuin että kyllä meillä demokratian ja ihmisoikeuksien kannattajilla on mahtava ystävä, Pohjois-Amerikan Yhdysvallat. Sitä voimakkaampaa ystävää ei tältä pallolta löydy. Hyvä juttu. Ystäviä tarvitaan, isoja ja pieniä.
Etelä-Savolaisen Mikkelin kaupungin teatterilla ei mene ollenkaan hyvin: John Steinbeckin klassikkoromaaniin Hiiriä ja ihmisiä, of mice and man, perustuvan näytelmän kaksi ensimmäistä näytöstä on jouduttu perumaan vähäisen kysynnän vuoksi.
Kaupungissa asuu lähes 49 000 asukasta, joten saattaisi luulla, että teatteriinkin riittäisi katsojia. Nythän on vielä kysymys klassiseen romaaniin perustuvasta kappaleesta.
S:t Michel ylpeilee kovasti menneisyydellään sotiemme päämajakaupunkina. Useita paikkoja on myös nimetty sen mukaisesti. On muun muassa päämajan koulu. Sodanjohto toimi tässä koulussa. Myös kaupallisia kohteita on nimetty joko päämajan tai Mannerheimin mukaan. Kaikki mikkeliläiset eivät ole tästä hehkutuksesta hirmuisen innostuneita.
Jatkosodan aikana kaupungissa toimi myös saksalaisten pääsesikunta, Nord. Tällä asialla ei isommin ylpeillä.
Mutta teatteri ei kiinnosta hyviä savolaisia. Mikkeli saa pitää päämajanostalgiansa. Toinen asia on se onko se ansainnut kaupunginteatterin. Jos senkin nimi muutettaisiin Mannerheim -teatteriksi. Tulisiko silloin riittävästi ennakkovarauksia?
Kotimainen jalkapallon pääsarja, Veikkausliiga, julkisti otteluohjelmansa. Saman iäisyysongelman kanssa painitaan: Pelit alkavat 18.4. ja päättyvät 17.10. Toisin sanoen joillakin liigapaikkakunnilla voi olla vielä lunta jäljellä kun kamppailut alkavat ja lunta saattaa sataa, kun liiga päättyy. Onneksi pelejä voi seurata myös televisiosta.
Pelkästään urheiluun keskittynyt mainosrahotteinen kanava välittää ottelut maanantaisin alkaen 20.4. aina heinäkuun loppuun asti. Samalla kanavalla näytetään vielä viisi peliä elokuussa. YLE:n TV 2 esittää sitten viisi viimeistä matsia.
On tietty selvää, että Suomessa on se ilmasto mikä on ja otteluita pelataan välillä kammottavissakin olosuhteissa. Yksi keino kauden lyhentämiseksi olisi pelien vähentäminen.
Tässä mallissa pudotettisiin liigajoukkueiden määrää nykyisestä neljästätoista vaikkapa kahteentoista. Ongelma on se, milloin se tehdään ja mitkä joukkueet putoaisivat. Liigan tiivistäminen saattaisi myös nostaa pelien tasoa. Ei vaan taida tälle idealle olla paljonkaan kannatusta. Toivotaan siis hyviä säitä ja mielenkiintoisia otteluita, että yleisöä saapuu paikallekin.
Jaatinen Julistaa: Kepulainen selvitys: Jos selvitystyön tulos on ristiriidassa keskusta-maalaisliiton poliittisen tarkoituksenmukaisuuden kanssa, sen pahempi selvitystyölle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti